Advies op maat

Advies op maat

26 October 2022 Off By Quinta

In de huidige woningmarkt is het lastig om een betaalbare en leuke woning te krijgen. Niet alleen in steden in de randstad, zoals Amsterdam, Rotterdam en Utrecht is het lastig om aan een leuke woning te komen. Ook het noorden van Nederland, en dan met name Groningen, is inmiddels een gewilde plek om te wonen. Een persoonlijk advies en een deskundige makelaar kunnen in zo’n situatie van grote toegevoegde waarde zijn.

Huisje, boompje, hypotheek?

Het kopen van een huis of het afsluiten van een hypotheek is een belangrijke overweging bij veel mensen. Er komt behoorlijk wat bij kijken en zeker als starter is het fijn als er iemand met je mee kijkt die weet waar hij of zij het over heeft. Zoals hierboven beschreven is een woning vinden, en ook daadwerkelijk krijgen, in de huidige samenleving helaas niet meer zo makkelijk. Niet enkel in de randstad is de woningnood hoog, maar ook in het noorden van het land kom je niet zomaar aan een woning. Daarom is het extra fijn dat je persoonlijk hypotheekadvies Groningen kunt krijgen. Op die manier kun je worden geholpen met het afsluiten van een nieuwe hypotheek, tweede hypotheek of verhuizing. Adviseurs kunnen je helpen met het maken van deze belangrijke keuzes in jouw leven. Als je een hypotheek wilt afsluiten, zijn er namelijk veel zaken waar je op moet letten. Welke hypotheek past bij jou? Welke mogelijkheden zijn er? Voor welke rentevaste periode ga je? Samen met jou kan een adviseur kijken naar jouw financiële situatie en jouw wensen. Om eventueel alvast een snelle berekening te maken, kun je er voor kiezen om jouw maximale hypotheek te berekenen met een handige rekentool. Deze kun je op verschillende websites vinden. Het is wel verstandig om een afspraak te maken met een expert, mocht je meer willen weten van de exacte indicatie van je hypotheek. Daarnaast is het fijn als je naar een groep adviseurs gaat waarbij je onafhankelijk hypotheekadvies krijgt en kunt schakelen tussen financieel experts, hypotheek experts en makelaars. Zo kun je op dezelfde plek al je vragen stellen die je hebt.

Wat te doen met al die poen?

Helaas kan het ook voorkomen dat, nadat je een aantal jaar fijn met je gezin in een huis hebt gewoond, besluit te gaan scheiden. Dit heeft een grote impact op jullie financiële situatie. Toch hoeft dit geen probleem te zijn met een team van experts aan je zijde. Een financieel adviseur Groningen kan jullie helpen bij het maken van de juiste keuzes. Dit kan op een gezellig kantoor, maar als het makkelijker is, kan het ook online.