De leukste accessoires voor je fiets

De leukste accessoires voor je fiets

13 oktober 2022 Uit Door Quinta

In Nederland gebruiken we onze fiets allang niet meer alleen als vervoersmiddel tussen werk en thuis. Steeds meer volwassenen gebruiken de fiets ook voor recreatieve doeleinden, zoals fietsvakanties en gezellige dagjes weg. Fietsen is niet alleen gezond, maar ook hartstikke gezellig en het wordt alleen maar leuker als je jouw fiets een beetje kunt opvrolijken. Een saaie zwarte fiets is tegenwoordig niet hip meer. In plaats daarvan kiezen we voor een stoer oma-model, of een fiets in een vrolijk kleurtje. Wil jij jouw fiets ook opvrolijken, maar heb je geen geld voor een compleet nieuw exemplaar? Geen probleem. In dit artikel vind je de leukste accessoires voor iedere fiets!

De fietstas

Gebruik je de fiets regelmatig om boodschappen mee te doen? Of maak je lange fietstochten in je vrije tijd? Dan kun jij absoluut niet zonder een mooie fietstas. Met een fietstas zorg je er namelijk voor dat er altijd voldoende ruimte is om belangrijke spullen mee te nemen. Hierbij kun je denken aan de boodschappen, maar ook aan een regenjas of een laptop voor je werk. Tijdens recreatieve fietstochten kun je er de voorbereide lunch en thermoskan in bewaren. Fietstassen zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en designs, zodat er altijd eentje is die goed bij jou past. Kun je geen leuke fietstas vinden? Dan kun je ook altijd nog kiezen voor de fietsmand, die je voorop je stuur kunt plaatsen.

Een fietsbel

Wil je slechts een kleine, leuke accessoire toevoegen aan je fiets? Kies dan voor een stoere fietsbel! Hoogstwaarschijnlijk zit er momenteel al een fietsbel op je fiets, maar deze zijn vaak saai en lelijk. In veel (online) fietswinkels kun je een heleboel leukere fietsbellen vinden. Denk bijvoorbeeld aan een knalgeel exemplaar met een smiley bovenop. Met zo'n fietsbel wordt zelfs de saaiste fiets meteen een stuk leuker! Je kunt de fietsbel heel gemakkelijk zelf monteren: in veel gevallen hoef je namelijk alleen maar een schroefje vast te draaien.

Zadelbedekking

Een andere manier om je fiets op te fleuren is het gebruik van zadelbedekking. Dit wordt ook wel een zadeldekje genoemd. Zo'n dekje is gemaakt van elastisch stof, waardoor je hem gemakkelijk over je zadel heen kunt spannen. Sommige mensen gebruiken zadelbedekking als bescherming tegen de regen, maar je kunt ze ook gebruiken om comfortabeler te zitten op de fiets. Zadeldekjes zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, waaronder veel vrolijke patroontjes. Heb je ook fietstassen gekocht? Kies dan voor een zadeldekje dat goed bij de kleuren van je nieuwe fietstas past. Zo wordt je fiets één kleurrijk geheel, waarmee jij vrolijk door de straten kunt fietsen!