Een huisje, boompje, beestje, waar denk je aan?

Een huisje, boompje, beestje, waar denk je aan?

23 October 2022 Off By Quinta

We willen allemaal, althans de meeste van ons dan, op een gegeven moment beginnen aan een huisje, boompje, beestje. Dat is mooi want zo zit het leven in elkaar. Mannen en vrouwen zijn op die manier gemaakt en ons natuurlijke instinct neigt hier dan ook naar. Dat je daar naar wil handelen, is dan alleen maar mooi. Wij moedigen dit ook van harte aan, maar het liefst wel met de juiste voorbereiding. Wat de juiste voorbereiding is, dat lees je hier in deze blog. We vertellen je van alles over waar je aan moet denken met huisje, boompje beestje en hoe je dit het beste kunt aanpakken in onze ogen. Kom, snel aan de slag want er is geen tijd te verliezen. 

Huisje

We werken netjes in de goede volgorde, dus we beginnen met het huisje. Het huisje houdt voor ons in; een prettige woonomgeving die aansluit bij je financiële situatie. Dit betekent dus in concreto dat je niet boven je stand gaat wonen, betaalt wat je kunt betalen en dat je hier iets prettigs voor terugkrijgt. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, maar gelukkig koelt de huizenmarkt steeds meer af. Je kunt heel makkelijk online je hypotheek berekenen. Zo krijg je inzichtelijk te zien wat je maandelijkse kosten zouden (kunnen) zijn en ga zo maar door. Ook kun je kiezen voor bijvoorbeeld een hypotheekrente 30 jaar vast, misschien iets om in overweging te nemen. 

Kindje

Dan een kindje; iets heel moois om over na te denken. Als je een kindje wil, moet je echter wel een heleboel op orde gaan hebben. Dit begint wat ons betreft met je financiële situatie, maar zorg ook voor een emotioneel en fysiek stabiel gezin. Denken om je gezondheid op fysiek, mentaal en financieel gebied vóór je een kind krijgt, is ten zeerste aan te raden. Je wil het beste voor je kind en daarom moet je hier ook zeker aan denken. Probeer dit structureel te verzorgen en hier actie over te ondernemen. 

Beestje en de natuur

We zijn met de vorige stap al een beetje afgeweken van het programma, maar we gaan weer ‘back on track’. Dit doen we door je te vertellen dat het goed is voor mensen om in contact te zijn met (huis)dieren, maar ook met de natuur. Neem natuurlijk alleen een huisdier als je hier daadwerkelijk voor kunt zorgen, het is net alsof je een kind neemt. Ook is het belangrijk om regelmatig in de natuur te zijn, voor zowel jezelf als je kind. Denk hier dan ook zeker om op een dag tot dag basis.