Koop jouw droommotor met een motorfinanciering of persoonlijke lening

Koop jouw droommotor met een motorfinanciering of persoonlijke lening

19 November 2022 Off By Quinta

Heb je altijd al een droommotor willen hebben? Maar beschik je niet over de financiële middelen om deze te kopen? Geen probleem! Er zijn verschillende manieren om een motor te financieren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een motorfinanciering of persoonlijke lening. In dit artikel lees je alles over beide opties, en we vertellen je ook waarom een motorfinanciering vaak voordeliger is dan een normale lening.

Wat is een motorfinanciering?

Een motorfinanciering (ook wel 'financieren motor' genoemd) is een lening die speciaal bedoeld is voor het kopen van een motor. Het grote voordeel hiervan is dat je motorfinanciering vaak ook financierbaar is voor minderjarigen. Bij een motorfinanciering zijn de huurpercentages veelal lager dan bij andere leningen, waardoor het voordeliger kan zijn om hiervoor te kiezen.

Wat is een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is een reguliere lening die je afsluit bij een kredietverstrekker. De looptijd van de lening kan variëren, waardoor je de lening in kleine stukjes kan afbetalen. De rente op een persoonlijke lening is meestal hoger dan op die van een motorfinanciering.

Wat is het verschil met een normale lening?

Het verschil tussen een motorfinanciering en een normale lening is dat de rente op een motorfinanciering vaak lager is dan bij andere soorten leningen. Bovendien heb je de mogelijkheid om ook als minderjarige een motor te financieren met een motorfinanciering. Ten slotte kun je vaak maandelijks een lagere aflossing betalen dan bij andere lening soorten.

Waarom een motorfinanciering?

Een motorfinanciering is een uitstekende optie als je geen genoeg spaargeld hebt om de motor te kopen, maar toch graag meteen wilt rijden. Ook als je nog minderjarig bent, is het mogelijk om een motorfinanciering af te sluiten. Je betaalt lage rente en hebt de mogelijkheid om de motor in kleine stukjes af te betalen.

Hoe sluit je een motorfinanciering af?

Om een motorfinanciering af te sluiten, moet je eerst contact opnemen met een kredietverstrekker. De verstrekker zal dan een aantal gegevens van je vragen en deze controleren. Als alles in orde is, kan je direct gaat rijden met je nieuwe motor.

Als je een nieuwe of tweedehands motor wilt kopen, is het dus verstandig om te kiezen voor een motorfinanciering of persoonlijke lening. Zo ben je vanaf het begin duidelijk over de kosten en betaal je alleen wat je ook daadwerkelijk nodig hebt. Neem contact op met een kredietverstrekker en sluit direct jouw motorfinanciering af.