Reizen in Afrika

Reizen in Afrika

29 October 2022 Off By Quinta

Ga jij binnenkort een reis maken naar een van de mooiste continenten van de wereldL Afrika? Zorg er dan voor dat je jezelf goed voorbereid, want er zijn talloze details die jouw vakantie kunnen verzieken. Heb je al gedacht aan de inentingen? En het omrekenen van de valuta? Om niet voor dit soort verassingen te komen te staan hebben wij een aantal tips. Lees hieronder een aantal onmisbare tips om jouw reis zo aangenaam mogelijk te maken.  

Kiezen van de bestemming

Voor je op reis gaat naar Afrika is het van belang dat je de juiste bestemming kiest. Hierbij moet je meer zaken in overweging nemen dan enkel de cultuur. Het is bekend dat Afrika een heel mooi continent is, maar ook erg gevaarlijk kan zijn. Dit kan te maken hebben met zowel gezondheidsrisico’s als met de stand van zaken omtrent bestuur en burgerlijke veiligheid. Er zijn landen in Afrika waar er een verplichte inenting vereist is voor binnenkomst. Neem bijvoorbeeld Oeganda, hier is een verplichte vaccinatie tegen gele koorts. Ook zijn er een hoop aanbevolen inentingen oeganda, zoals die tegen tuberculose. Zo hebben veel van de Afrikaanse landen eigen eisen rondom de inentingen. Zelfs bij een korte vakantie zijn er verplichte inentingen zuid afrika. Daarom is het noodzakelijk voor elke reiziger om in ieder geval goed voorbereid te zijn voor de reis.

Hoe zit het met de valuta?

Een andere zeer belangrijke tip voor een vakantie in Afrika is het omrekenen van de valuta. Steeds vaker ziet men oplichters te werk gaan in change bureaus. Zorg er dus voor dat je voor de aankomst goed op de hoogte bent van de koers van de valuta in het land van bestemming. Reken ook van tevoren om hoeveel euro ongeveer omgewisseld kan worden voor de plaatselijke valuta. Zo kun je de kans aanzienlijk verkleinen om opgelicht te worden. Ook kun je er tegenwoordig in veel landen voor kiezen om te betalen met de Euro, maar dit idee is minder ideaal dan je denkt. Ja, het bespaart je de moeite en tijd van het omwisselen van het geld. Maar, ook hiermee ben je als toerist een stuk vatbaarder voor oplichting. Verkopers zijn vaak ingesteld op toeristen die weinig bewust zijn van de koers en verkopen met prijzen aangegeven in de plaatselijke valuta. Op moment dat de klant aangeeft in Euro te willen betalen, gaat men ervanuit dat hij niet weet op hoeveel euro het betreffende bedrag uit zal komen. Zo kun je voor de gek gehouden worden bij zelfs de kleinste boetiekjes.