Rondreizen in Azië

Rondreizen in Azië

2 december 2022 Uit Door Quinta

India en Cambodja zijn twee landen waar menig reis liefhebber graag naar afreist. Beide landen zijn cultureel erg rijk en de natuur is ook prachtig. In deze tekst worden een aantal must see’s op een rijtje gezet, want sommige bezienswaardigheden mag je nu simpel weg niet overslaan als je in een van deze twee landen bent. Lees dan ook snel verder om erachter te komen welke bezienswaardigheden je echt bezocht moet hebben!

Reizen in India

India is een land met ontzettend veel inwoners. Het land is dan ook ontzettend groot. De eerste keer dat je India zult bezoeken zul je dan ook waarschijnlijk niet snel vergeten. Sommige mensen zijn helemaal verliefd op het land terwijl anderen het juist verschrikkelijk vinden. Er is maar een manier om erachter te komen bij welke groep jij hoort en dat is het land bezoeken. Rondreizen India kun je het beste doen met oordopjes. Dit klikt misschien een beetje gek, maar in dit land is het nergens stil en door het geluid kan het nogal een hoog prikkel gehalte hebben. Als je voor de eerste keer naar India gaat, kun je de Taj Mahal en andere paleizen en forten van Rajasthani bezoeken. Ook liggen er prachtige kleurrijke tempels in het zuiden van het land. Deze bijzondere gebouwen liggen doorgaans allemaal in de drukke steden. Naast deze prachtige gebouwen mag een bezoekje aan New Delhi of Calcutta echt niet ontbreken. Je kunt in deze steden helemaal op gaan in het straat leven. Wel kan dit best heftig zijn, want het land kent eenmaal veel armoede. Ook kun je chillen op de stranden van Goa en varen in de wateren van Kerala.

Reizen in Cambodja

Naast een rondreis in India kun je natuurlijk ook kiezen voor rondreizen Cambodja. Cambodja is net zoals India een vrij heftig land. Het land kent een gruwelijk verleden dat nog redelijk recent is. Het land stond toen namelijk onder het regime van Pol Pot. Om je reis te beginnen zou je een bezoek aan de hoofdstad kunnen overwegen. Dit is Phnom Penh. Hier kun je verschillende bezienswaardigheden bezichtigen zoals de Tuol Sleng gevangenis en de killing fields. Daarnaast is de Cambodjaan ontzettend vriendelijk en het eten overheerlijk. Veel mensen wonen nog op het platteland in Cambodja en dit platteland is dan ook een bezoekje waard. Je kunt eventueel het platteland bij Battambang en Kampot bezoeken als je dat leuk vindt. Tot slot kent Cambodja ook een wereldwonder die uniek is in zijn soort, namelijk Angkor Wat. Dit is een plek op de wereld waar ontzettend veel tempelruïnes liggen. Het is dan ook benoemd tot werelderfgoed.