Waar moet je rekening mee houden bij het aanschaffen van een bestelbusje?

Waar moet je rekening mee houden bij het aanschaffen van een bestelbusje?

17 February 2023 Off By Quinta

Als je een eigen bedrijf hebt, dan kan het voorkomen dat je bedrijf werkzaamheden moet uitvoeren waar een bestelbusje voor nodig is. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan een transportbedrijf dat een bestelbusje nodig heeft voor het transporteren van goederen. Ook zou je kunnen denken aan een bouwbedrijf dat een bestelbusje nodig zal hebben voor het vervoeren van gereedschappen en materialen. Mocht je bedrijf nog niet over een bestelbusje beschikken, dan is het zeker belangrijk om zo snel mogelijk een bestelbusje aan te schaffen. Echter, er zijn wel enkele zaken waar je rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een bestelbusje. 

 

Leasen is soms verstandig

Een van de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een bestelbusje, is dat het leasen van een bestelbusje soms verstandiger is. Als je bedrijf bijvoorbeeld een beperkt budget heeft van enkele duizenden euro’s, dan zou het erg zonde zijn om het volledig budget te besteden aan een bestelbusje. Mocht er iets gebeuren waardoor je een grote uitgave moet gaan doen, dan kun je in de problemen komen doordat je het geld niet hebt. Wanneer je een bestelbusje gaat leasen, betaal je deze maandelijks af en doe je ook een minder grote uitgave. 

 

Houd rekening met het verbruik

Een van de andere belangrijke punten waar je rekening mee moet houden, is het verbruik van een Volkswagen Transporter occasion of een ander bestelbusje. Je gaat met het bestelbusje grote afstanden afleggen. Mocht je dit dagelijks moeten gaan doen, dan is de kans ook erg groot dat je dit in de portemonnee zal gaan voelen. Wees dus verstandig en kies altijd voor een zuinig bestelbusje als je een bestelbusje wilt gaan aanschaffen. 

 

Je hebt voldoende laadruimte nodig

Wanneer je een VW crafter of een ander bestelbusje wilt gaan aanschaffen, is het altijd verstandig om er rekening mee te houden dat je voldoende laadruimte nodig hebt. Het zou namelijk erg zonde zijn als je duizenden tot tienduizenden euro’s uitgeeft aan een bestelbusje, terwijl het bestelbusje niet over voldoende ruimte beschikt. Je moet het gekochte bestelbusje dan weer verkopen om een grotere aan te schaffen. Hierdoor verlies je niet alleen veel tijd, want het is ook goed mogelijk dat je hierdoor ook veel geld verliest. Mocht je niet weten welke bestelbusje je het beste kunt aanschaffen, is het verstandig om eens contact op te nemen met een verkoper van zulke bestelbusjes.